Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Omlós házi pogácsa receptek
2018.02.21 21:11

Anyasüti házi kenyérke (hozzáadott rost nélkül)

Gyermekeknek, kicsiknek készült kenyérpótló megoldás "csupamentesen", hozzáadott rostok nélkül. Ha a Te kicsikédnek is szívesen adnál kenyérfélét, de eddig nem megfelelőt kapott, így mardosott a bűntudat miatta vagy egyáltalán nem is merted kínálni semmilyennel, akkor most itt megtaláltad az egyszerűen elkészíthető, kényelmi megoldást rá.

A recept tojást tartalmaz, így annak bevezetése után ajánlom elkészíteni.

Zalán nem igazán fogadta el eddig a kenyérféléket, pedig már három éves múlt. Így különösebben nem is szokott rá, de utóbbi időben kezdte érdekelni, mert látta, hogy mi vagy mások is fogyasztanak ilyet. Eddig nem sikerült olyat adnom neki, ami különöseben ízlett volna,, csak kész gluténmentes változatban, de számomra az már komromisszumot jelent az összetevői miatt. Ez a kenyérke elsőre tetszett neki, amiből azonnal kért egy újabb szeletet és csak úgy üresen elrágta azt is. Akkor már tudtam, ezzel végre nyert ügyem van.

 

 

Így ezzel elkészült a várva várt gyermekeknek való, mentes változat, rostot sem kell hozzáadni, mégis puha és ruganyos belül, kívül vékony, nem túl ropogós kérge van, ahogy a legkisebbek pont leginkább szeretik. (Tudod, rostbombát nem adunk piciknek, nagyon nem jó nekik.)

Nem fejlesztettem rá új lisztkeveréket, habár tudom, hogy nagy durranás lenne, de mivel ez a kenyérke tökéletesen sikerült az Anyasüti Omlós házi pogácsa liszttel, így elegendő, ha ezentúl ezt beszerzed gyermeked mesésen finom, illatos és mennyei puha házi kenyeréhez.

Secperc alatt elkészíthető, villámgyorsan megsül, így nem sok időt vesz el a napi rutinból.

Hozzávalók és elkészítés

80 g Anyasüti Omlós pogács lisztkeverék (itt tudod beszerezni)

2 M-es tojás (kb. 115 g)

70 ml meleg, de semmiképpen sem forró víz

7 g Paleolit Éléskamra Foszfátmentes paleo sütőpor

10 ml friss citromlé

10 g porlasztva szárított tojásfehérje por (Capriovus gyártja)

2 g Himalaja vagy más tiszta só

 

Valamennyi hozzávalót egy tálba mérünk, lehetőleg robotgép keverő szárával 1-2 percig keverjük, hogy sok levegőt dolgozzunk a tésztába, ezáltal laza és ruganyos legyen.

Pihentessük 10 percet, ami alatt a sütőt alsó-felső fokozaton 180 fokra melegítjük. A kenyeret egészen pici formába töltsük bele (mint a bejegyzés végén látható), mert ebből nem lesz sok vagy nagy kenyér. Vagy osszuk szét rudacska alakú szilikonos formába, vagy kerek, esetleg muffinformába is tölthető. A tészta viszonylag híg és folyós marad, de sütés után így lesz levegős, laza, de egyáltalán nem marad vizes. Semmivel nem kentem le sütés alatt, mégis ilyen gyönyörű piros és kicsit repedezett gusztusos kérge lett.

Kenyérkeként kb. 35-40 percig kell sütni, kisebb adagokra osztva kb. 30 perc elég lesz.

Ha nagyobbat készítenél, duplázható a mennyiség, akkor a sütési idő kb. 15-20 perccel biztosan hosszabb lesz.

Kihűlve szeljük fel. Fagyasztani is lehet vagy dobozba zárva tárolni hűvös helyen vagy hűtőben.

Az én kisfiam kedveli, ha egy kenyér nem csak sós, hanem édeskés is, így következőnek én fél kávéskanál mézet fogok még a masszához adni.

 

Ezt a formát használtam hozzá. Ha beszerzed, akkor szuper kis szendvics alapokat tudsz vele sütni, nagyjából 4-6 darabhoz elegendő a recept. Csak a formák aljába tölts a masszából úgy másfél centi vastagon, süsd kb. 25 percig. Máris kész a ketté vágható tölthető panini kenyér.

Honlap készítés