Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2017.07.04 17:20

Ricottás muffin

Ez egy nagyszerű és gyors alaprecept, ha nem szeretnéd tovább ízesíteni, akkor is nagyon finom. Igazi túrós ízvilágot ad vissza. Viszont én most egyszerre kétféle ízesítést készítettem, mégsem használtam csak egy keverőlapátot és egy tálat hozzá.

Nem tudhatom, Te mennyire ismered a ricottát, fogyasztjátok-e. Mi túró és tejföl helyett szoktuk. Ugyan van minimális laktóz tartalma, pontosan a mértékét nem tudom, de ez csak az előállítás miatt van. A ricotta tejsavóból készül, savanyítással „kicsapják” a savófehérjét és visszamarad a krémes ricotta. Ha jobban lecsepegtetik, akkor rögös lesz, mint a túró, ellenkező esetben apró szemcsés és krémes. Elvileg nem kerül bele kazein és laktóz, de mivel a tej alkotóeleme, így nem lehet kizárni, hogy minimális mennyiséget tartalmazzon. Teljesen natúr íze van, be kell ízesíteni túrónak: sóval és citromlével, vagy édesítés, citromlé és vanília.

Ezek a muffinok nagyon puhák lettek, a lisztekből természetes rostokat tartalmaznak, valamint a ricotta miatt magas a fehérjetartalma, így a tápértéke is. Nyugodtan fogyasztható reggelire is péksütemény helyett, vagy köztes étkezésre egyaránt.

 

 

Hozzávalók 12 db normál muffinhoz

Tészta alaprecept:

4 db M-es tojás

50 ml (szóda)víz

6 g Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (másfajta is jó, de úgy nem tudom, az arány változik-e) (terméket itt találod)

110 g Anyasüti Sütemény Variáció lisztkeverék (terméket itt találod)

40 g lágy kókuszzsír

50 g méz (vagy egyéb tetszés szerinti édesítő), ennyitől csak enyhén édes lesz

70 g ricotta (paleosan 70 g TOTU krém vagy extra kerüljön bele)

Túrós ízvilághoz fél citrom leve és reszelt héja, vanília őrlemény (ezek elhagyhatók, ha nem fontos a túrós hatás).

Íz variációk: 10 dkg ribizli és 5 dkg étcsokoládé töret vagy pasztilla

 

 

 

Elkészítés (egyszerű kevert süti)

A tojásokat, a vizet, a ricottát, a mézet elkeverjük, beletesszük az Anyasüti Sütemény Variáció lisztet, a sütőport és az ízesítőket (citrom és vanília), valamint a kókuszzsírt. Alaposan elkeverjük, pihentetjük 5 percet, majd 12 muffin formába adagoljuk. Ha nem szilikonos a forma, akkor szükség lesz muffin papírra, hogy ne ragadjon bele.

A kiadagolt muffinok felére ribizlit szórtam, másik felére étcsokoládé töretet és egy kiskanál segítségével belenyomkodtam a nyers tésztába. Így nem kellett külön tálban kikeverni az ízeket, mégis kétféle süteményt sütöttünk így.

180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső) sütés 30 perc alatt sültek készre. Szépen feljöttek majdnem dupla méretűre.

Nagyon puha és omlós muffinok lettek.

 

Honlap készítés