Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Ebédek
2017.07.26 18:41

Zöldbabos-zöldborsós sajtos csirkefalatok

Gluténmentes

Tojásmentes

Tejtermékmentes (keménysajttal)

Édesítésmentes

Nem paleo recept, hiszen hüvelyeseket is tartalmaz, így csak a glutén-laktóz és cukormentesség érvényesül.

A recept a pikáns csirkefalatok "felturbózott" változata.
Egy fazékban feltettem párolni a zöldségeket, most friss kerti zöldborsót és zöldbabot, de persze bármit lehet, sárgarépát, édesburgonyát, fehérrépát, amit a család/gyerkőc szeret. Amíg párolódott, elkészítettem a csirkefalatokat.
Egy nagy fej vöröshagymát egy nagy kanál zsiradékon megdinszteltem, majd hozzáadtam egy egész felkockázott csirkemellet, Lucullus flekken fűszerkeverékkel megszórtam. Időnként megkeverve megsütöttem, az alatta levő húslevet most nem párologtattam el, kell a szószhoz. Egy-egy nagy evőkanál apróra vágott petrezselymet és snidlinget szórtam rá és két evőkanál mustárt. Összekevertem, hozzáadtam a párolt zöldségeket. Ráöntöttem kb.fél dl.kókusztejszínt és megszórtam 2 nagy evőkanál reszelt cheddar sajttal (a sajt sósságára érdemes figyelni, ha nagyon sós, a fűszerkeverékből csak kevés kell). Közepes hőfokon kevergetve összefőztem az egészet, hogy a sajtos léből sűrű sajtmártásos étel legyen. A sajt és a fűszer teljesen elveszik a kókuszos ízt, de bármilyen más növényi tejszín is jó. Mi csak magában ettük, de tálalható rizzsel, kölessel is.
Recept forrása: Kochné Kovács Gertrúd
Honlap készítés