Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2017.05.15 20:29

Gesztenyés falatkák

Paleo

Tojásmentes

Tejtermékmentes

Kívül-belül gesztenyés. Almagerezdekkel és egy csésze teával szerintem tökéletes reggeli-tízórai-uzsonna opció bölcsis-ovis korú gyermekeknek, de a kisiskolás fiam is szívesen fogyasztja.

Hozzávalók:

  • 200 gramm Anyasüti Sütemény variáció liszt,
  • 50 gramm gesztenyeliszt,
  • kb. két teáskanál útifűmaghéj liszt,
  • 200 gramm paszternák püré (100 gramm paszternák 100 gramm víz, pici só),
  • 40 gramm folyékony kókuszolaj,
  • 10 gramm zselatin (por állagú),
  • 2 teáskanál Gal Glicin por,
  • kb. 200 gramm meleg víz,
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor,
  • 1-2 evőkanál bio citrom leve,
  • formázáshoz igény esetén még kevés langyos víz, folyékony kókuszolaj, tápióka keményítő, vagy sütemény variáció lisztkeverék.

Töltelék:

  • 200 gramm főtt darált gesztenye,
  • 1-2 narancs csavart leve,
  • 2 evőkanál GAL Glicin por,
  • kókuszolaj,
  • őrölt fahéj, karobpor

A töltelék hozzávalóit keverjük össze, ízesítsük kedvünkre, felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.

 

Elkészítés:

A paszternákot daraboljuk, megfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A liszteket egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük. Kb. 200 gramm langyos vízbe oldjuk a zselatint és a glicin port, egy evőkanál citromlét és botmixerrel habosítjuk. A lisztekre öntjük a paszternákpürét, majd a zselatinos masszát, beleszórjuk a sütőport, egy evőkanál citromlével kipezsegtetjük, majd az egészet alaposan egynemű masszává dolgozzuk. Félretesszük pihenni pár órára, (egy éjszakára is berakhatjuk hűtőbe). Ezután jön a formázás, fontos hogy nagyjából olyan állagú legyen hogy ne tapadjon-ragadjon nagyon a kezünkhöz, és ne legyen túl száraz morzsalékos se. Pici langyos víz-liszt egyéni beállítás szükséges lehet. Két egyforma cipót formázunk. Szilikonos nyújtólapon téglalap alakúra nyújtjuk, a gesztenyemassza felét a téglalap egyik felére rakjuk, az üresen maradt tésztát szorosan ráhajtjuk. Kapunk egy gesztenyével töltött alagutat amit kb. 12 részre osztva felvágunk, tapadásmentes tepsibe pakolunk.

A másik cipót nem alagútnak hanem derelyeszerűségeknek formázgatta fiam úgy, hogy a tésztából egy nagyobb hengert formázott, karikázgatta-ellapogatta a tésztát betöltötte a gesztenyével és villával nyomkodta le a széleket.

A sütik tetejét narancslébe oldott zselatinos kencével kenegetjük.

Kb. egy nagy gáztepsi lesz tele ebből az adagból, 185 Celsius fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Langyosan nem, csak kihűtve kínáljuk.



Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés