Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Baba palacsinta receptek
2018.02.18 09:34

Hortobágyi húsos palacsinta

Elérkezett az idő arra, hogy megalkossam 100% paleós alapanyagok felhasználásával úgy, hogy minimum ugyanolyan finom, ha nem inkább mégfinomabb legyen mint az eredeti. A tesztsütés szerintem nagyon jól sikerült. Gyerekem a palacsintát eddig mindig édesen ette, úgyhogy gyanakodva követte az eseményeket és voltak kétségei hogy vajon milyen lesz a palacsinta hússal töltve sós ízvilággal, de kétségeim hamar elmúltak, az első palacsintát elfogyasztva azonnal megkérdezte hogy kaphat-e még.

Az elkészítés nem bonyolult, a tészta megsüthető tojásfehérje mentesen is. Ez a mennyiség egy, a képeken is látható tepsinyi adag, azaz öt darab jó nagy 24 cm-es palacsinta megtöltve vastagon húsos töltelékkel, megkenve szósszal. Mi végül még kesutejföllel tovább krémesítettük, élesztőpehellyel "sajtosítottuk" és mindenhez passzoló salátával fogyasztottuk.

Hozzávalók a húsos töltelékhez + az öntethez

  • kb. 40 dkg pörköltnek való zsírosabb szaftosabb hús kockázva vagy csíkozva,
  • vöröshagyma
  • só, fűszerek ízlés szerint,
  • kurkuma por,
  • egy kisebb cukkini,
  • 1-2 dl növényi tej (ez majd az öntethez kell).

Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma-hús-fűszerek-só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott-magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a hús csíkok elég omlóssá váltak, a "pörköltszaftból" kiszedegetjük-félretesszük majd ha már langyosabb ledaráljuk vagy késes aprítózzuk kevés zsír hozzáadásával. A visszamaradt ragut pedig turmixgépbe kanalazzuk és kb. 1-2 dl növényi tejjel krémesre turmixoljuk, ez lesz a megtöltött palacsintákat beborító öntet.

Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma-hús-fűszerek-só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott-magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a hús csíkok elég omlóssá váltak, a "pörköltszaftból" kiszedegetjük-félretesszük őket. A visszamaradt ragut pedig turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk. Majd kóstolgatással beállítjuk a számunkra megfelelő ízt, kerülhet bele citromlé, dijoni mustár, növényi tej.

Hozzávalók a palacsintához:
  • 4 tojás sárgája,
  • 240-250 ml víz,
  • csipet Himalája só,
  • 140 gramm Anyasüti Baba palacsinta lisztkeverék,
  • néhány evőkanál olvasztott zsír.

A palacsintatésztából 24 cm-es teflon palacsintasütőben minimális alázsírozással 5 darab -  a normál édes palacsintáktól vastagabb tésztájú - lehetőség szerint világos színű palacsintát sütünk. Mivel a tészta tojásfehérje mentes, a szokásostól lassabban sül át, így javaslom hogy amikor a nyers tésztát a palacsintasütőbe öntjük nagy lángon égjen alatta a tűz, mikor már megfordítjuk a másik felére, akkor lehet alacsonyabbra venni a lángot.

A kisült palacsintákat a húskrémmel betöltjük úgy hogy kétoldalról behajtjuk a palacsinták szélét. Zsírral kikent tepsibe pakoljuk, majd a szósszal megkenjük. 180 Celsius fokos sütőben sütjük alsó-felső sütéssel kb. 20 percig alufóliával lefedve, majd levesszük az alufóliát és további kb. 10 percig sütjük felső pirítással. Jól passzol hozzá a kesutejföl, az inaktív mentes élesztőpehely és zöld saláta is.

Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés