Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Puha babakeksz receptek
2018.06.14 13:47

Kekszes torta

Ti készítettétek:

Kekszes torta

http://www.anyasuti.hu/ordered/22342/pic/kekszestorta.jpg

28 cm-es torta formához

Szülinapra készítettem csupa AIP alapanyagból hogy mindannyian bűntudat és rosszullét nélkül tudjuk fogyasztani.

Összetett, de egyáltalán nem igényel magas fokú konyhai tudást, akár első desszertalkotásnak is könnyedén elkészíthető ezen leírás alapján.

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

Hozzávalók a kekszes alap kenéséhez:

Némi magyarázat hogy miért kenem meg a kekszes alapot: azért hogy ne nedvesedjen át, és ne ázzon-puhuljon el a keksz alap, miután megkapja a töltelékeket, így megőrzi tartását, keményebb, roppanós-harapható marad.

  • 50 gramm creamed coconut (az enyém DUNN'S River márkájú de külföldről van, Magyarországon KTC márkanév alatt forgalmazzák) ez alaposan zsírjára darált kókuszreszelék és kókusztejszín egyvelege, tehát otthon is elkészíthető-kikutyulható,
  • 50 gramm Nature Cookta VCO kókuszolaj,
  • 1 púpos teáskanál Ceyloni bio őrölt fahéj (az enyém Sonnentor márkájú),
  • fél teáskanál kurkuma őrlemény,
  • 1 lapos teáskanál (de inkább ízlés szerint) GAL Glicin, vagy más édesítő ízlés szerint (kóstolni kell), de akkor már nem AIP / egyszerűbben megfogalmazva csak GLICIN édesítéssel marad AIP.

Hozzávalók a fehér réteghez:

Itt is adok némi magyarázatot: azért rakok hozzá cukkini-tökfélét mert nem szeretjük ha túl zsíros, így csökkenthető a zsírossága, könnyebb az emészthetősége is, azaz alakbarát és egészséges.

  • 300 gramm kókuszzsíron puhára párolt, darabolt-hámozott (szükség esetén magozott) cukkini vagy főzőtök, (víz nélkül darabolva pároltam puhára csak egy-két evőkanál kókuszolajat tettem alá, a súlyát párolást követően mértem meg, így párolva már 300 gramm, nyersen néhány dekával többet nyomott, úgy emlékszem hogy közel 40 dkg volt, így jó sok vizet kipárologtatott, mire megpuhult.
  • 200 gramm azaz 2 dl zsíros, adalék nélküli kókusztejszín (AROY-D-t vettem kifejezetten erre az alkalomra),
  • 30 gramm GAL Glicin vagy más édesítő egyéni ízlés és diéta szerint,
  • 30 gramm legalább 200 bloomos erősségű zselatin (én Great Lakes-t használok, narancs színű dobozos),
  • 1-2 maréknyi tisztított magozott és lecsöpögtetett meggy szemek felezve.

Hozzávalók a piros réteghez:

  • néhány marék magozott-felezett meggy szemek,
  • 100 gramm apró szemű tápiókagyöngy,
  • 8 dl piros gyümölcslé (pl. meggylé),
  • Ízlés szerint GAL Glicin édesítés / kóstolni kell.

Elkészítés:

A kekszes alap hozzávalóit kézzel összedolgozzuk, majd a szilikonos tortaformába igazítjuk kézzel, esetleg kanál hátlapjával úgy, hogy kb. 1 - 1,5 cm-es peremet képezzünk körbe-körbe. Szúrkáljuk meg villával, süssük meg 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt.

Ezalatt keverjük ki a kekszalapra való kenegetős krémszerűséget egy üvegtálkában vízgőz felett.

A sütőből vegyük ki a készre sült kekszalapot majd tegyük hűvösebb helyre hűlni.

Amíg hűlik, pároljuk meg a cukkinit/főzőtököt egy-két kanál kókuszolajon, még melegen keverjük hozzá a zselatint és botmixerezzük teljesen simára, hűtsük ki, tegyük hűtőszekrénybe és ha már teljesen hideg, akkor a szintén hűtőhideg kókusztejszínnel és édesítővel alaposan dolgozzuk egybe homogénre botmixer vagy habverő segítségével.

A kekszes alapot kenjük meg a fahéjas kencével, majd pakoljuk rá a magozott - felezett meggyszemeket, fedjük le a kókuszos zselatinos fehér öntettel, majd az egészet dermedésig rakjuk hűtőszekrénybe.

Amíg a hűtőben dermed, készítsük el a piros réteget: a tápióka gyöngyöt főzzük meg 8 dl piros gyümölcslében, ezután ízlés szerint édesítsük.

Ha már szilárd a fehér réteg, pakoljuk rá a felezett meggy szemeket és simítsuk rá a tápiókagyöngyös langyos pudingot. Tegyük vissza a hűtőszekrénybe fogyasztásig-tálalásig. Kókusztejszínhabbal tovább folytatható a dekorálás. Én habszifonba tettem 4 dl sűrű kókusztejszínt édesítővel és azzal nyomtam a habot a tortára.

TIPP-ÖTLET:

Én most, július elején meggy szemekkel csináltam, de bátran elkészíthető egyéb más szezonális bogyós vagy darabolt gyümölcsökből (áfonya, málna, eper, barack, ribizli stb. stb.) akár vegyesen is.



Forrás: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/kekszes-torta-anyasuti/

Honlap készítés