Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Puha piskóta receptek
2018.06.14 13:32

Kókuszkocka eperzselével

Ti készítettétek:

Kókuszkocka eperzselével

http://www.anyasuti.hu/ordered/22342/pic/kokuszkocka.JPG

Sok gyermek - és persze szülő - egyik kedvencét készítettem el Anyasüti módra. A recept tej-, cukor-, dió- és magliszt mentes, paleo.

Most szezonális az eper, tehát azzal készítettem, de bármilyen más diétánk és ízlésünk szerinti lekvárral megkenhető, ha nem akarunk vele tovább bajlódni, akár töltelék nélkül is megállja a helyét.

Kókuszkocka eperzselével 

Hozzávalók a piskótához:

Eperzseléhez:

  • kb. 100 gramm eper, (bevallom nem mértem precízen, csak gondolomra)
  • 5-6 gramm por állagú zselatin (én Great Lakes márkájút használok).

Bevonathoz:

  • kb. 20 gramm (szűrőn vagy szitán keresztül csomómentesített) édes karobpor, vagy kakaópor,
  • 10 gramm méz, vagy egyéni ízlés és diéta szerinti más édesítő,
  • kb. 10 evőkanál házi kókusztej, vagy egyéni ízlés és diéta szerinti más növényi tej,
  • 10 gramm kókuszolaj.
  • kb. 50 gramm kókuszreszelék a hempergetéshez.

 

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk: 180 Celsius fokra beállítva a hőmérsékletet. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet só hozzáadásával felverjük, a felverés közben két teáskanál mézet hozzácsurgatunk. A sárgáját krémessé botmixerezzük a darabolt banánnal, majd spatulával kevergetve hozzáadagoljuk a csipet sütőporral elkevert lisztkeveréket. Ezután óvatos nagy mozdulatokkal a keményre vert fehérjehabot is belekeverjük. Szilikonos sütőformában (az enyém 15×15 cm-es) kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ettől nagyobb (pl. 20×20 cm-es) sütőformába is tehetjük, így alacsonyabb lesz, gyorsabban átsül, ezért én azt ajánlom hogy tűpróbával mindig ellenőrizzük az elkészültségét, de a sütés első 10-15 percében semmiképpen se nyissuk ki a sütőt, mert a piskótánk összeesik. Ha a piskótánk elkészült és kivettük, és már nem forró, a formából célszerű rácsra borítva tovább hűteni.

A tölteléknek szánt epret pürésítjük, hozzáadagoljuk a por állagú zselatint és alacsony lángon folyamatosan kevergetve feloldjuk benne, ezután hűteni tesszük.

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk, és az éppen dermedni kezdő eperzselével megtöltjük. Kívánt méretű kockákra szeleteljük.

A "csokimáz" hozzávalóit vízgőz felett egybeolvasztjuk, a megtöltött piskótakockákat villára tűzve benne megmártjuk, majd a kókuszreszelékbe hempergetjük.



Forrás
https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/kokuszkocka-anyasuti/

Honlap készítés