Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Omlós házi pogácsa receptek
2017.04.03 18:47

Köményes rudak, pogácsák

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

Hozzávalók:

  • 100 gramm cassava gari,
  • 150 gramm Anyasüti pogácsa lisztkeverék,
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor,
  • 1 teáskanál parajdi vagy himalája só, vagy tengeri só a lényeg hogy adalékmentes legyen,
  • fűszerek ízlés szerint, én őrölt köményt, fokhagyma granulátumot, és nigella mag őrleményt szórtam bele,
  • 200 gramm tökféle (cukkini, patisszon, főzőtök bármi jó),
  • 100 gramm víz,
  • 50 g zsír (szigorúan tejmentes állati zsírt használtam),
  • 2 teáskanál bio citrom lé,
  • 2 evőkanál zselatin por + pár evőkanál langyos víz + pár evőkanál forró víz = 70 gramm úgynevezett zselatintojás,
  • nyújtáshoz formázáshoz egy kevés tápióka keményítő szükség szerint,
  • tetejére hogy jobban nézzen ki: kevés kurkuma por, kevés zselatin por, kömény és vagy szezámmag.

Elkészítés:

A tököt a vízben megfőztem, összepépesítettem, 300 gramm lett. A tökpéphez kevertem a zsiradékot. A garit és a pogácsa lisztkeveréket egy tálban alaposan összekevertem a fűszerekkel együtt, beletettem a sütőport majd ráöntöttem a bio citrom levét is hogy kipezsegjen. Gyorsan kikutyultam a "zselatintojást", azaz langyos vízbe áztattam a zselatint, csomómentesre elkevertem majd forró vízzel felöntöttem, villával jól kikevertem. 70 gramm a zselatin tojás mennyisége. A meleg tökös zsíros pépet valamint az elkészített zselatintojást a szárazanyagokra öntöttem, először fakanállal majd kézzel is alaposan összegyúrtam és félretettem hűvös helyre duzzadni. Nagyjából egy órát pihent a tésztám. Szépen felduzzadt ezalatt, hiszen mikor összeállítottam még lágy-puha volt, de egy óra pihenést követően sokat keményedett. Átgyúrtam, kicsi tápiókaliszttel meghintettem a szilikonos lapomat és elnyújtottam rácsoztam-kiszaggattam a pogácsákat, majd a gyuradékból derelye vágóval rudakat vagdostam.

A tetejére zselatinos kurkumás tojáshelyettesítőt kevertem ki és szépen megkentem, a rudakra köménymagot és szezámmagot tettem díszítésnek.

180 Celsius fokon légkeverésen kb. 35 percig sütöttem. Ez egy gáztepsi tepsi adag. Ennél kevesebbet iskolás gyermek mellett szerintem nem tanácsos sütni. Ha nem kapok észbe, még langyosan "köddé válik" jelentős része, olyan fincsi.

 



Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés