Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Reggelik, vacsorák
2017.04.03 17:45

Sós lepénykenyér babáknak

Kenyérpótló ötlet babáknak vagy önmagában is fogyasztható, illetve sokféle kencével, házi májas krémmel variálható. A baba még nem tudja, hogy a kenyérnek levágott szeletnek kellene lennie. Így miért kellene ehhez a formához ragaszkodnunk?

Pár perces tevékenységet igényel.

 

PALEO

GLUTÉNMENTES

TEJMENTES

Első falatok- egészséges hozzátáplálás fényképe.


Szinte minden receptem idő és alapanyag takarékos, mert legtöbbször 10 percem van összedobni egy reggelit vagy egy uzsonnát és egyébként is szívesebben töltöm játékkal az időt a kisfiammal, mint a konyhában. Az adagok általában úgy készülnek, hogy nekünk is jusson belőle pár falat. Ritkán készítek külön baba-ételt.
Ezt leginkább reggelire szoktam készíteni az egész család számára.

Hozzávalók a lepényhez - kb. 10-12 db-hoz
3 tojás sárgája vagy 2 egész tojás (attól függően, hogy mi van már bevezetve)
3 evőkanál víz
5 cm-es darab cukkini apróra reszelve
1 evőkanál gesztenyeliszt
2 evőkanál szezámliszt vagy mandulaliszt (lehet 3 evőkanál rizsliszt is, ha az könnyebben beszerezhető)
1 csipet himalája só
negyed teáskanál foszfátmentes sütőpor

Elkészítés
A tojásokhoz add hozzá a vizet, a cukkinit, jól keverd el, majd minden további alapanyaggal keverd simára. 5 perc pihentetés után 2 evőkanálnyi halmonként süsd készre. Ha fedő alatt sütöd, puhább lesz és magasabb.

Zöldfűszeres ricotta krém: 3 evőkanál ricottát keverj el 2 evőkanál friss citromlével, 2 evőkanál vízzel, 1-2 szeletke nagyon apróra vágott fokhagymával, snidlinggel, petrezselyem zölddel és csipet himalája sóval. Végül lapos teáskanál vajjal vagy kókuszzsírral keverd simára. A lepénykék tetejére kenjük és máris fogyasztjuk.

A cukkini semleges ízével akár édes, akár sós ételekbe jól elrejthető zöldség, a ricotta elviekben laktóz és kazein mentes, mert nem a tejből van, hanem a tejsavó kicsapott fehérjéje. A tejből az értékes ásványi anyagok 80-90%-át a savó és így a ricotta is tartalmazza. A bolti lefölözött, nagyon lecsupaszított tejben nem sok minden hasznos tápanyag marad…

Első falatok- egészséges hozzátáplálás fényképe.

Honlap készítés