Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2017.05.15 20:34

Linzer kosárka

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

A linzertészta rendkívül sokféleképpen elkészíthető. Szezonális kedvencekkel tölthetjük-fűszerezhetjük-ízesíthetjük őket. Kedvünkre formázgathatjuk vagy akár tepsiben rétegelhetjük, számtalan verziójuk létezik.

Hozzávalók:

  • 90 gramm Anyasüti sütemény variációk lisztkeverék,
  • 50 gramm cassava gari,
  • 40 gramm tápióka keményítő,
  • 100 gramm paszternák,
  • 200 gramm víz pici sóval ízesítve,
  • 40 gramm kókuszolaj,
  • 10 gramm zselatin,
  • késhegynyi foszfátmentes sütőpor teáskanál citromlével kipezsegtetve,
  • opcionálisan fűszerek: ánizs, kardamom, kurkuma por ízlés szerint.

Elkészítés:

A paszternákot a sózott vízben megfőztem, teljesen krémesre pürésítettem turmixgépben, még melegen feloldottam benne a kimért zselatint, hozzákevertem a folyékony (szükség esetén melegített) kókuszolajat. A szárazanyagokat a sütőpor kivételével alaposan összekevertem, majd a sütőport beleszórtam és citromlével kipezsegtettem. Ezután paszternákos zselatinos masszát is hozzákevertem, először fakanállal majd utána kézzel teljesen egybedolgoztam, hideg helyre félretettem. Legalább egy órát de jobb ha több időt pihen a massza formázás előtt.

Szilikonos nyújtólapon egy hosszabb tömörebb hengert formáztam belőle ebből karikázgattam mindig egy-egy gombócnyi adagot amit a szilikonos kosárkaformába nyomkodtam. Nálam a töltelék többféleképpen alakult, nemigen tudtunk egyezségre jutni a gyermekemmel e témában. Fahéjas-szegfűszeges párolt alma-körte, darált dió, földi mandula őrlemény, házi körtelekvár, kókuszkrém stb. stb. verziósak születtek. A kosárkák tetejét a kimaradó tésztával berácsozgattuk. A tetejét vizes-zselatinos-kurkumás keverékkel kenegettük le hogy szép színe-fénye legyen.

A tészta igazán könnyen formázható nagy örömömre tojásmentesen is valódi linzertészta állagú volt.

A kosárkákat 185 Celsis fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütöttem kb. 25 percig, majd kiborogattam a szilikonos formából őket és visszatettem csak simán tepsibe és még kb. 10 percig bent tartottam.

A sütik hozzáadott édesítő nélkül is igazán klassz desszertek lettek, ízben és állagban is bőven felvehetik a versenyt a klasszikus tojásos margarinos búzalisztes porcukros vanillines linzerekkel.



Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés