Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Köztes ételek, nasik
2017.10.23 09:57

Citromkrémes máktorta

Átdolgoztam egy receptet, az eredeti itt található:

Hozzávalók a tésztához:
2 tojásfehérje (a sárgája megy a krémbe) 
1 egész tojás 
60 g zabpehelyliszt 
70 g darált mák 
csipetnyi só 
1 tk sütőpor
 édesítő (nálam eritrit - ízlés szerint) 
140 g cocomas (vagy kókuszjoghurt) 
1 ek folyékony kókuszolaj 
reszelt citromhéj 
vanília aroma 
 
A krémhez:
2 tojás sárgája 
1 dl folyadék: 65 g frissen facsart citromlé és 35 g rizstej keveréke, ez így eléggé citromos ízű lesz
édesítő (nálam eritrit) 
2 tk étkezési zselatin 
200 g cocomas
 A lisztet, mákot, sütőport, reszelt citromhéjat elkeverjük. A két tojásfehérjét és az egész tojást az édesítővel, csipetnyi sóval habosra keverjük (kézi mixerrel magas fokozaton, minimum 5-6 percig), majd hozzáadjuk az olajat, cocomast, aromát és végül a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe (én most 23 cm-es szilikonos tortaformába) öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 25 percig sütöttem)
 A krémhez a (cocomas kivételével) kézi habverővel elkeverjük a hozzávalókat és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Langyosra hűtjük és hozzá keverjük a cocomast, majd elsimítjuk a süti tetején. Hűtőbe tesszük (legalább egy éjszakára). Én csatos tortafomába tettem és úgy öntöttem rá a krémet, féltem, hogy nem szilárdul  meg, de nagyon jó lett.
Recept forrása: Kochné Kovács Gertrúd
Honlap készítés