Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Puha babakeksz receptek
2018.06.14 13:49

Pilóta keksz

Ti készítettétek:

Pilóta keksz

http://www.anyasuti.hu/ordered/22342/pic/Pilotakeksz.jpg

Egy klasszikust készítettünk, amit a lisztkeverék segítségével és némi találékonysággal sikerült nagyon mentesre megalkotni.

Nem csak hogy gluténmentes, de gabonamentes, maglisztmentes, tojásmentes, tejmentes, cukor és édesítésmentes is.

Hozzávalók:

Világos tésztához:

  • 120 gramm sütőben puhára sült édesburgonya,
  • 20 gramm kókuszolaj,
  • 90 gramm Anyasüti puha babakeksz lisztkeverék,
  • csipetnyi sütőpor,
  • ízesítők igény szerint, én bourbon vanília őrleményt, pici citromlét, és csipetnyi sót tettem bele.

Sötét tésztához:

  • 120 gramm sütőben puhára sült édesburgonya,
  • 20 gramm kókuszolaj,
  • 70 gramm Anyasüti puha babakeksz lisztkeverék,
  • 20 gramm holland kakaópor,
  • csipetnyi sütőpor + pici citromlé, csipet só.

Töltelékhez:

  • 10 gramm kakaóvaj,
  • 50 gramm creamed coconut (100%-os kókuszkrém, külföldről hoztuk: DUNN'S River márkájú, Magyarországon KTC márkájú kapható), de helyettesíthető kávédarálón zsírjára darált kókuszreszelékkel + hozzákevert pár kanál sűrű kókusztejszínnel,
  • kb. két evőkanál kókuszolaj, nem mértem precízen,
  • egy evőkanál holland kakaópor,
  • kb. egy szűk evőkanál GAL Glicin, vagy diétánk szerinti édesítőszer (lehet méz, vagy egyéb más szirupos, vagy por állagú édesítő) kóstolgatással érdemes beállítani a megfelelő édességet.

Elkészítés:

Tepsiben, lefedve és héjában sütjük meg az édesburgonyát, minimális vizet tegyünk csak alá hogy ne égjen oda. Még melegen hámozzuk, villával összetörjük, kimérjük és adjuk hozzá az olajat, lisztet, kakaóport stb. Kézzel eldolgozzuk és hűtőbe tesszük, minimum fél órára. Onnét kivéve szilikon lapon elnyújtjuk - formázzuk - kiszaggatjuk - pecsétezzük majd tepsibe tesszük. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük ki.

A töltelék hozzávalóit kimérjük egy tűzálló tálkába. Ez idő alatt egy lábosban vizet forralunk, és a vízgőz felett folyamatos kevergetés közben homogénné olvasztjuk a tölteléknek szánt kenegetős masszát. Ha egybeolvadtak a dolgok, azonnal hűtőbe tesszük. Kb. egy óra múlva már tölthetővé dermed, de ha véletlenül hosszabb időre felejtenénk a hűtőben, akkor sincs gond, mert szobahőmérsékleten kivárhatjuk hogy a massza kenhető állagú legyen. Ezután megtöltjük a kekszeket úgy, hogy a világos korongot a sötéttel összeragasztjuk. Hideg helyre tesszük, egy-két nap után jobban összeállnak az ízek, érdemes kivárni.


Forrás: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/pilota-keksz-anyasuti/

Honlap készítés