Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Omlós házi pogácsa receptek
2017.04.03 19:08

Pirog

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

Nem akartam a heti húslevesből kikerülő főtt husikból fasírtot gyártani... viszont valami tésztaféleséget mindenképp szerettünk volna. Összeházasítottam őket.Anyasüti módra, így olyan pogácsára emlékeztető finomság született, ami tízóraira-uzsonnára, vagy akár reggelire is fogyasztható.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 gramm Anyasüti omlós pogácsa lisztkeverék,
  • 80 gramm tápióka keményítő,
  • 50 gramm cassava gari,
  • 100 gramm paszternák,
  • 200 gramm sós-fűszeres vízben megfőzve krémesre turmixolva,
  • 70 gramm puha zsiradék (állati zsírt használtam),
  • 5 gramm zselatin,
  • 1 teáskanál sütőpor + 1 evőkanál citromlé kipezsegtetni.

A tészta tetejére:

  • egy-két teáskanál zselatin,
  • egy-két evőkanál meleg vízben feloldva,
  • 1 kávéskanál kurkuma por,
  • egy csapott teáskanál inaktív mentes élesztőpehely.

A töltelékhez:

  • Egy kisebb csirke levesben főtt húsa-bőre-stb, (de akármilyen húslevesben főtt husi megfelel, ha nem eléggé zsíros-bőrös legfeljebb szükség lesz plusz zsiradékra)
  • egy fej vöröshagyma,
  • fűszerek ízlés szerint, só, őrölt kömény, őrölt bors stb.
  • pár gerezd fokhagyma,
  • zsiradék hogy könnyen formázható legyen.

Elkészítés:

Először a tésztát állítjuk össze, majd a tölteléket, és pár órás pihentetés után állunk neki a kiformázásnak.

A paszternákot a sózott vízben megfőzzük és krémesre turmixoljuk, még melegen de nem forrón beleoldjuk a zselatint. A szárazanyagokat a sütőpor kivételével egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük, ezután beletesszük a sütőport amit citromlével kipezsegtetünk. A paszternákos masszával a liszteket vegyítjük és a kimért puha zsiradékot is hozzáadjuk, jó alaposan eldolgozzuk majd pár órára akár egy éjjelre is félretesszük hideg helyre pihenni.

Ezalatt a húsokat a hagymákkal, fűszerekkel késes aprítóban kenhető masszává dolgozzuk, gyakorlatilag egy finom húskrémet készítünk, kedvünkre ízesítjük fűszerezzük.

Pár óra leteltével a tésztánkat szilikonos nyújtólapon nagyobb hengerré formázzuk, ha túlságosan ragadna, kicsit átlisztezzük. A hengerből ujjnyi vastag karikákat vágunk le, majd ellapogatjuk akkorára kb. mint egy tenyér, a közepébe halmozzuk a húskrémet, majd ugyanilyen tészta darabbal beborítjuk a tetejét, villával körbenyomkodjuk és a tetejét keresztbe megvágjuk hogy kinyílhasson sütés közben.

A pirogokat sütőpapírozott vagy tapadásmentes tepsibe rakosgatjuk, a tetejüket tojást és sajtot helyettesítő kencével kenegetjük meg, azaz a zselatint langyos vízben feloldjuk és kurkuma őrleménnyel színesítjük, a sajtra emlékeztető ízvilága miatt pedig inaktív mindentől mentes élesztőpelyhet keverünk hozzá.

Hőlégkeveréses sütőben 180 Celsius fokon 40 percig sütjük, hogy szép piros legyen a tetejük, majd rácson ( nem a tepsiben ) hűtjük ki hogy a talpuk is ropogós legyen ne csak a tetejük.

Teljesen kihűtve fogyasztjuk! Nem csak mutatós hanem nagyon finom is.



 

 

Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés