Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2017.04.03 18:54

Nomato pizza

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

Nagyon-nagyon akartunk már pizzát, helyettesítésben gondolkoztam. Így született meg külföldi gasztrobloggerek ihletése nyomán a "NOMATO pizza".
A NOMATO mártáshoz ezeket a zöldségeket főztem meg: cékla-sárgarépa-zellergumó-fehérrépa-fokhagyma, fűszerezés: oregano, bazsalikom, kömény és pici őrölt bors. A mártás színe inkább céklásabb árnyalatot vett, de az íze nagyon "paradicsom"-szerűre sikeredett. Ebből ehhez az adag pizzához kb. 300-400 grammnyira lesz szükség.

Hozzávalók:

  • 300 gramm sűrű cukkinipép, (kb. 200 gramm cukkini kb. 100 gramm víz enyhén párolva és pürésítve),
  • 30 gramm zsír,
  • 90 gramm "zselatintojás" : 50 gramm langyoskás víz 2 púpos evőkanál zselatin, kb. 20-30 gramm forró víz és evőkanálnyi citromlé magas falú pohárban botmixerrel fehéredésig turmixolva.
  • 150 gramm Anyasüti sütemény variáció lisztkeverék,
  • 50 gramm cassava gari,
  • 1 teáskanál Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőpor,
  • kb. 10 gramm citromlé,
  • parajdi só és szárított zöldfűszerek ízlés szerint.

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mértem, alaposan összekevertem. A cukkinit tisztítottam-daraboltam-pároltam pürésítettem. A zselatintojást felvertem. A szárazanyagokhoz adtam a zsírt, a zselatintojást, a cukkinipépet, a sütőport és a citromlét, a sót és szárított fűszereket, majd az egészet fakanállal alaposan egybekevertem, félretettem picit pihenni.

A NOMATO szószt összekevertem kb. 200 gramm darált szárnyas hússal (én késes aprítóba tettem a sovány húst) és elfelezgettem a zöld olivabogyókat, házi füstölt szalonnát aprítottam.

A félretett tésztát tapadásmentes sütőlappal ellátott gáztepsibe borítottam, vizezett kanál hátlapjával egyenletesen elkenegettem. 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe tettem és 15 percig sütöttem, majd kivettem és villával több helyen beszúrkáltam hogy szép egyenletesen süljön, ne púposodjon fel. Visszatettem még kb. 10-15 percig sülni, majd amikor a tészta szélei elkezdtek barnulni-pirulni, kivettem, egyenletesen megkentem a szószos hússal, rápakolgattam az olivabogyókat és a szalonnadarabokat és visszaraktam kb. 20 percre sülni, utána megint kivettem és megszórtam a sajtos ízvilág érdekében inaktív élesztő pehellyel, meglocsolgattam még egy kis nomato szósszal és visszatettem még kb. 5 percre sülni.

Az eredmény meglepően paradicsomos-sajtos ízélmény, és kellemes-ropogós szélű pizza, ami még pozitívum, hogy a NOMATO szósz eredendően céklás színárnyalata sütést követően bepirosodott.




Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés