Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2018.06.15 16:08

Rácsos almás linzer piteformában

Ti készítettétek:

Rácsos almás linzer piteformában

http://www.anyasuti.hu/ordered/22342/pic/racsos.jpg

 

Vasárnap délutáni mosogatás után pattant ki a fejemből a gondolat hogy kevés munkával is tudok én fincsi egyszerű desszertet alkotni. Misi is segített benne, úgyhogy rám szinte csak az előkészületek, és a mérési feladatok (paleo-ban extra fontos a pontos grammokban való mérés) vártak.

Elég kevés alapanyag kell hozzá, semmi nagy bevásárlást nem igényel. 100% AIP alapanyagokból összehozható.

A piteforma 22 cm-es tapadásmentes szilikon.

Hozzávalók a tésztához:

  • 120 gramm Anyasüti sütemény variáció lisztkeverék
  • 10 gramm cassava gari (nem hagyható ki és nem helyettesíthető)
  • csipet só
  • 5 gramm Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor
  • 10 gramm por állagú zselatin (200 blomm erősségű)
  • 15 gramm méz
  • 1 csavarásnyi citromlé (nem kell csak kevéske azaz 5 ml kb. elég)
  • 90 gramm meleg víz (fontos hogy ne legyen tűz forró, de nem elég ha csak langyos)
  • 75 gramm cukkini / alma püré (főtt pürésített alma vagy cukkini, mindegyikkel működik)
  • 55 gramm állati zsiradék (én darált sertéshájat használtam, nem tudom hogy kókuszolajjal mennyire működne, mert úgy nem próbáltam)
  • átgyúrásra és alálisztezésre én kb. 5-10 gramm manióka lisztet használtam, ennek hiányában tápióka keményítő is jó lehet.

Töltelék:

Igazából ez opcionális, hiszen mindenki azzal tölti, ami a család-gyermek étrendjébe belefér, amit szeret, ami kéznél van és szezonális. Én most, a fonnyadtabb, kompótnak való almákat használtam fel, mivel nyersen már kevésbé vonzó, és így legalább nem vész kárba.

  • két közepes méretű alma, cikkekre vágva, kicsit megaprítva pici kókuszzsíron lepárolva, facsart citromlével meglocsolva,
  • néhány evőkanál lekvár (saját eltevésű cukor és tartósítószer mentes körtelekvár),
  • földimandula őrlemény (de lehet bármilyen csonthéjas dióféle daráléka is, de földimandulával marad AIP),
  • pár kanál sűrű növényi tejszín, én a házi kókusztej színét/fölét használtam.

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a sütemény variáció lisztet a cassava garit és a csipet sót, majd alaposan összekeverjük.

Egy magas falú botmixer pohárba mérjük a zselatinport, a mézet és felöntjük a meleg vízzel egy pici citromlével és le - fel mozgással sűrű fehér habosra verjük, ez pár perc mixelést jelent, nem lesz kemény, viszont a tömege szépen megnövekedik, habossá válik. Egy kis lábasban a pürét a zsiradékkal (hájjal) összekeverve langyosra melegítjük. A szárazanyagokra öntjük a zsíros pürét majd a tojáspótló habot is, egy spatulával alaposan homogénre keverjük és hideg helyre tesszük beduzzadni kb. fél órára.

A fél óra letelte után a tésztát szilikon lapon a kezünkkel átgyúrjuk, egy sima cipót vagy hengert alakítunk ki belőle és két részre osztjuk 1/3-ad 2/3-ad arányban.

A tészta eleinte még hideg-morzsalékos és törékeny, de szobahőmérsékleten és a kezünk melegétől egyre könnyebben alakítható-formázható lesz. Minimális alá-fölé lisztezést (manióka lisztet használtam) igényelhet de szilikon lapon szilikonos nyújtóval a gyermekem is egyedül megmunkálta. Arra azért figyeljünk hogy nagyon meleg ne legyen, mert könnyen "kizsírosodhat" és akkor előfordulhat hogy ragacsossá válik és nehéz lesz vele dolgozni.

A tészta 2/3-ad részét kerekre nyújtjuk kb. 23-24 cm-es körbe és a piteformába igazítjuk úgy hogy peremet is képezzünk. Több helyen megszúrkáljuk villával. Megkenjük édes lekvárral, majd beszórjuk a darálmánnyal, rárakosgatjuk a párolt almagerezdeket és bekenjük lekvár-növényi tejszín keverékével.

A tészta 1/3-ad részéből készítsünk rácsokat. Ehhez vékony kör alakra nyújtjuk és derelyevágóval alakítjuk ki a rácsozást.

180 Celsius fokos sütőben alsó-felső sütési beállítással kb. 40-50 perc alatt sül át, a sütési idő utolsó 10 percében a szép szín érdekében kenőecsettel érdemes vékonyan lekvárral lekenni a rácsozatot.

Sütést követően rácson hűtsük ki, lehetőség szerint minél hamarabb (ha már nem forró) borítsuk ki óvatosan a szilikonos piteformából mert sok nedvességet enged még ki magából, és így nem ázik el a gazdag tölteléktől az alsó tésztalap.

Kihűtve a linzertésztánk kívül roppanós, de belül omlós állagú. Olyan kekszes érzete van.



Forrás: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/racsos-almas-anyasuti/

Honlap készítés