Az oldal jelenleg ZÁRVA van!

Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Krémes darakása receptek
2018.07.16 14:35

Paleo répatorta

Ti készítettétek:

Répatorta

Laczkó Zsuzsanna receptje:

Hozzávalók a tésztához:
Elkészítés:
 
A szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük, hozzákeverjük a finomra reszelt (vagy négy késes aprítóval finomszemcsésre vágott) sárgarépát is. A vizet langyosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a szárazakkal vegyítjük, alaposan összegyúrjuk és a szilikonos tortaformába (kb. 26-28 cm-es körátmérőjű formába) egyenletesen egy zsírozott kanál segítségével elkenegetjük, így tesszük hideg helyre kb. fél órára. Ezidő alatt pont elkészíthető a töltelék:
Hozzávalók a töltelékhez:
 
Hidegen összekeverjük a kókusztejet a kimért darakásával és zselatinnal, folyamatos kevergetés közben közepes lángon sűrűre főzzük, beédesítjük (én glicinnel), majd kihűtjük. Amikor dermedni kezd, kihabosítjük pár evőkanál kókuszolajjal, hogy krémesebb legyen. Hűtőszekrényben bedermesztjük. Amennyiben savanykásra kívánjuk, azaz túróra emlékeztető tölteléket szeretnénk, kevés citromot csavarhatunk bele.
 
A tésztát 180 Celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső állásban középső sínen kb. 25-30 perc alatt sütjük készre. Ha kisebb körátmérőjű szilikonformában sütjük, akkor vastagabb a tészta, így feltehetően hosszabb sütési időt igényel ezt vegyük figyelembe! Sütés előtt villával több helyen szúrkáljuk be, ez azért kell, hogy ne púposodjon fel, egyenletes maradjon a tészta. Kisütést követően ha már nem túl forró borítsuk rácsra, mert kihűlés közben még sok nedvességet enged ki magából.
Igazából az az ideális ha másnap töltjük be. Én is vártam vele másnapig, egy tiszta textil konyharuhával takartam csak le addig (persze csak amikor már hideg volt) és rácson hagytam. A kifőzött töltelék is várhat a hűtőszekrényben másnapig.
A tetején lévő kocsonyás dolog:
250-300 ml enyhén sós vízben főtt és krémesre turmixolt főtt sütőtök, de ez lehet édesburgonya vagy sárgarépa is. Itt nem mértem semmit se pontosan csak néhány dkg zöldséget főztem puhára icipicikét sózott vízben, tettem a turmixgépbe és turmixoltam habosra. Kb. 250 ml volt az egész, ehhez adtam 10 gramm zselatint és kis lángon addig főztem, míg teljesen el nem oldódott benne a zselatinpor. Ezután hideg helyre tettem kocsonyásodni, ez idő alatt többször át kell kevergetni hogy ne váljon ketté a zselatin a  zöldséglétől, azaz egyenletes maradjon!
Összeállítás:
 
A tésztalapra kenjük a krémes darakásás tölteléket, majd a narancs színű zselatint akkor kenjük rá, amikor már elkezdett dermedni de még szépen simára kenhető, nem folyik! Dekorációnak kókusz chips-szel szórjuk meg. Azonnal tegyük hűtőszekrénybe dermedni. Csak akkor vágjuk-szeleteljük amikor már teljesen stabil azaz pár (kb. 3-4) óra múlva.



Olvass tovább: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/paleo-repatorta/

Honlap készítés