Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Omlós házi pogácsa receptek
2017.07.09 10:00

Sajtízű kréker

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

Hozzávalók:

  • 100 gramm Anyasüti Omlós házi pogácsa lisztkeverék,
  • 70 gramm hántolt földimandula panír (ennek hiányában darált mandula-dió-mogyoró akár vegyesen is megfelelő de akkor már nem AIP kompatibilis),
  • 30 gramm zsiradék, (tejmentes állati zsír - házi zsír a legjobb választás),
  • 200 gramm húslevesben főtt és botmixerrel pürésített sárgarépa,
  • 1 lapos evőkanál por állagú zselatin (én GREAT Lakes márkájút használok),
  • opcionálisan: 1-2 evőkanál lenmag (de lehet szezámmag is) kávédarálón őrölve (arany lenmag a legjobb választás de sima barna is lehet), ha nem toleráljuk az olajos magokat, akkor pogácsa lisztkeverékből tegyünk 1-2 evőkanállal többet bele, és számítsunk rá, hogy kicsit nehezebb lesz majd az elnyújtás-formázás, ezen könnyíthetünk ha a zselatint a meleg répapüréhez turmixoljuk és alaposan beleoldjuk,
  • ízlés szerint só, házi porított fűszerek / zöldfűszerek (oregánó, tárkony, bazsalikom, kömény, kurkuma por vagy ki mit szeret azt tegyen hozzá, pl. őrölt bors, fokhagymapor, rozmaring....)
  • és ami a "sajtos" ízvilágot adja: kb. 3 evőkanál Now Foods Nutritional YEAST Flakes, azaz inaktív mentes élesztőpehely.

 

Elkészítés:

A húslevesben főtt puha sárgarépákat még langyosan a kimért zsiradékkal simára pürésítjük. A szárazanyagokat egybekeverjük, majd a zsiradékos répapürével jól eldolgozzuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Praktikusan három-négy gombócra adagoljuk ki.

A hűtőből adagonként vegyük ki, mert szobahőmérsékleten hamar bepuhul a tészta és akkor már nagyon nehezen tudjuk elnyújtani formázni.

Szilikonos nyújtólapon, tapadásmentes nyújtófával kb. 4-5 mm-esre nyújtsuk el, derelyevágóval hosszúkás négyzetekre vágjuk és tepsibe pakoljuk.

Ha szeretnénk tovább gazdagítani az ízélményt akkor vékonyan kenjük le cukormentes mustárral sütés előtt a tetejüket. Aldiban kb. 200 valahány forintért kapható cukormentes DIJONI mustár, csavaros tetős.

Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 20 perc sütést igényel, de a sütési idő sütőnként eltérhet, mindenképp kísérjük figyelemmel. Ha már a szélei kezdenek barnulni akkor elkészült. A tepsiben hagyjuk kihűlni, melegen-langyosan ne pakolgassuk, mert akkor még könnyen morzsálódós-törékeny. Kihűtés után kemény-roppanós lesz. Frissen kisütve, de már hideg állapotban a legfinomabb, legjobb szerintem, de száraz helyen tárolva dobozokban szalvéták között másnap-harmadnap is megfelelő állaga lesz. Én szoktam rizsszemeket tartani a kekszes-rágcsás dobozban ami azért van, hogy felszívja az esetleges nedveséget, ezért tovább friss - ropogós marad a rágcsálnivaló.

Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés