Hírlevél

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Omlós házi pogácsa receptek
2017.04.27 15:16

Csupasajtos ropogós rúd

Eddig egyik sajtos rúd sem okozott csalódást, amit az Omlós házi pogácsa lisztből készítettem. Ez most sem volt másként. Egy csupasajtos variációt gondoltam most ki. Ez a család férfitagjainak kedvenc sós rágcsája.

 

PALEO

ÉDESÍTÉSMENTES

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető 2 tepsinyi nassolnivaló, ami napok múltán is ropogós marad (becsomagolva).

Hozzávalók

200 g Anyasüti Omlós házi pogácsa liszt

50 g éven túl érlelt cheddar sajt reszelve (vagy más kemény, érlelt sajt)

50 g natúr sajtkrém (paleosoknak 50 g TOTU krém vagy extra)

70 g lágy kókuszzsír

2 db M-es tojás

5 g foszfátmentes sütőpor (ezt használtam)

2 g só

 

Kb. 50 g érlelt sajt a tetejére

 

Elkészítés

A liszten kívül minden hozzávalót elkeverünk egy kézi habverővel vagy elektromossal és beletesszük a lisztet, amivel egyneművé dolgozzuk. Ekkor még lágy, nem formázható állagú.

Fél órát pihentetjük hűvös helyen (nem muszáj hűtőben), így elnyeri a nyújtható tészta állagot. Ezt követően pár gramm liszttel szórt szilikon nyújtólapon átgyúrjuk, hogy kellően puha és ruganyos legyen a tészta. 3 mm vastagra nyújtjuk alsó-felső lisztszórással. A tetejét lekenjük kókuszzsírral vagy tojással (de el is hagyható) és meghintjük a reszelt sajttal. Tetszőleges alakú, méretű sajtos rudakra, kekszekre vágjuk. Egy éles késsel alávágunk, ha szükséges és átemeljük szilikonos sütőlappal bélelt tepsire. 180 fokon 12 percig sütjük, ha puhább rudakat szeretnénk, kb. 15-17 percig, ha ropogósabbat.

 

A sült rudak sajátossága, hogy míg ki nem hűl, egész puha állagú, később lesz ropogós.

Én vörös cheddart használtam, a fotón azért ilyen szép pirosak a rudak.

 

Update: szezámmaggal, mákkal, vegyes magokkal is hinthető a teteje, vagy durva sóval, köménnyel.

 

Szerző: Anyasüti

Honlap készítés