Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Puha piskóta receptek
2018.06.08 13:40

Ünnepi torták első szülinapra is

Ti készítettétek:

Ünnepi torták első szülinapra is

http://www.anyasuti.hu/ordered/22342/pic/torta10.jpg

Balázsy Nóra küldte nekünk ezt a szuper összefoglalót:

Torta ötletek első szülinapra:

 

Összegyűjtöttem egy-két torta receptet, amelyek hasznosak lehetnek, ha valaki éppen a babája első szülinapjára készül és még nem tudja milyen tortát süssön. Mindegyiknek a piskótája Anyasüti liszttel készült, a krém pedig olyan alapanyagokat tartalmaz, amik már adhatók 1 éves babának. Zárójelben odaírom, hogy az adott alapanyag általában mikortól vezethető be a piciknek, de ez csak egy iránymutatás természetesen, hiszen vannak eltérések a hozzátáplálási táblázatok között. A receptek, amiket megadok mind mini tortaformára vonatkoznak (11 cm). Egy normál méretű tortához az adag négyszeresét kell venni. Tehát egy normál méretű torta formához 4 tojásos piskóta szükséges. Az utolsó torta pedig tojásmentes, babakeksz lisztből készült kekszes alapú, kókuszos ízű.

  1. Gesztenyés torta

 

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g szirupos édesítő (pl.: datolyaszirup, agave szirup, rizsszirup), 1 ek víz, fél ek olvadt kókuszzsír, 18 g Anyasüti puha piskóta lisztkeverék. Krémhez: 1 dl kókuszkrém, 20 g szirupos édesítő, 60 g natúr, cukrozatlan gesztenyemassza, 10 ml víz, 1-2 gr zselatinpor

(Gesztenye 4-6 hónapos kortól bevezethető a hozzátáplálási táblázatok szerint)

Elkészítés: A tojásfehérjét 5 g sziruppal habosra vertem, a tojássárgáját szintén 5 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam fél evőkanál olvasztott kókuszzsírt, 2 evőkanál vizet, 18 g Anyasüti piskóta lisztet. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. 180 fokon sütöttem 10 percet. A krémhez a kókuszkrémet beraktam fél órára a mélyhűtőbe, ezután az édesítővel együtt kemény habbá vertem. A zselatint megfőztem, kihűtöttem, majd a krémhez adtam, a krumplinyomóval áttört gesztenyével együtt. Óvatosan összeforgattam, majd a tortára kentem.

 

 

  1. Meggyes torta

 

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g szirupos édesítő (pl.: datolyaszirup, agave szirup, rizsszirup), 1 ek víz, fél ek olvadt kókuszzsír, 18 g Anyasüti puha piskóta lisztkeverék. Krémhez: 1 dl kókuszkrém, 20 g szirupos édesítő, citromlé, 60 g meggy, 40 ml víz, 5 gr zselatinpor

(Meggy 4-6 hónapos kortól bevezethető a hozzátáplálási táblázatok szerint)

Elkészítés: A tojásfehérjét 5 g sziruppal habosra vertem, a tojássárgáját szintén 5 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam fél evőkanál olvasztott kókuszzsírt, 2 evőkanál vizet, 18 g Anyasüti piskóta lisztet. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. 180 fokon sütöttem 10 percet. A krémhez a kókuszkrémet beraktam fél órára a mélyhűtőbe, ezután az édesítővel együtt kemény habbá vertem. A zselatint megfőztem, kihűtöttem. A meggyet összeturmixoltam, adtam hozzá egy pici citromlevet és összeforgattam a kókuszkrémmel, valamint a zselatinnal.

 

  1. Banános torta

 

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g szirupos édesítő (pl.: datolyaszirup, agave szirup, rizsszirup), 1 ek víz, fél ek olvadt kókuszzsír, 18 g Anyasüti puha piskóta lisztkeverék. Krémhez: 1 dl kókuszkrém, 20 g szirupos édesítő, citromlé, 60 g banán, 40 ml víz, 5 gr zselatinpor

(Banán 6-7 hónapos kortól bevezethető a hozzátáplálási táblázatok szerint)

(Ennél a tortánál nem barnul be a banán)

Elkészítés: A tojásfehérjét 5 g sziruppal habosra vertem, a tojássárgáját szintén 5 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam fél evőkanál olvasztott kókuszzsírt, 2 evőkanál vizet, 18 g Anyasüti piskóta lisztet. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. 180 fokon sütöttem 10 percet. A krémhez a kókuszkrémet beraktam fél órára a mélyhűtőbe, ezután az édesítővel együtt kemény habbá vertem. A zselatint megfőztem, kihűtöttem. A banánt összeturmixoltam, adtam hozzá egy pici citromlevet és összeforgattam a kókuszkrémmel, valamint a zselatinnal.

 

  1. Sacher torta

Hozzávalók a piskótához: 2 db mini torta formában (11 cm) sütöttem 2 db piskótát. Ehhez 2 tojásfehérjét 10 g datolyasziruppal habosra vertem, 2 tojássárgáját szintén 10 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam 1 evőkanál olvasztott kókusz olajat, 4 evőkanál vizet, 35 g Anyasüti piskóta lisztet, 1 teáskanál sütőport és 10 g karobport. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. A két mini formában 180 fokon sütöttem 10 percet.

Hozzávalók a "lekvárhoz": Mivel úgy szerettem volna elkészíteni, hogy az egy éves kislányom is ehessen belőle, ezért bolti édesítőszeres lekvár nem jöhetett szóba. Úgyhogy vettem 4-5 db sárgabarackot, amit összeturmixoltam fél teáskanál citromlével és két teáskanál datolyasziruppal. Megkentem vele az egyik piskótát, majd mélyhűtöbe raktam pár percre, hogy megdermedjen. Ezután ráraktam a másik piskótát és annak a tetejét is, valamint körbe az egész tortát bevontam a "lekvárral". Utána szintén pár percre beraktam a mélyhűtöbe.

Csokimáz: 20 g kókusz olajat megmelegítettem a mikróban, majd hozzákevertem 20 g datolyaszirupot és 20 g kakaóport. Ezzel bevontam a tortát és 1 éjszakára hűtőbe raktam.

 

  1. Oroszkrémtorta

 

Hozzávalók a piskótához: 2 db mini torta formában (11 cm) sütöttem 2 db piskótát. Ehhez 2 tojásfehérjét 10 g datolyasziruppal habosra vertem, 2 tojássárgáját szintén 10 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam 1 evőkanál olvasztott kókusz olajat, 2 evőkanál vizet, 35 g Anyasüti piskóta lisztet, 1 teáskanál sütőport. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. A két mini formában 180 fokon sütöttem 10 percet.

Hozzávalók a krémhez: 1 dl cocomast fél órára mélyhűtőbe raktam, majd pedig kemény habbá vertem. 1/3 zacskó Anyasüti vaníliás pudingot kikevertem 1 dl kókusztejjel és 10 g sziruppal, majd kis lángon sűrű krémesre főztem. Megvártam míg a puding kihűl, ezután beleforgattam a habba. Az egyik tortalapot még a tortaformában hagytam és úgy kentem rá a krém egyik felét és megszórtam gyümölcsökkel (pl.: barack, eper, áfonya). Ezután ráraktam a másik tortalapot és beraktam fél órára a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen. Végül óvatosan levettem a tortagyűrűt és megkentem a maradék habbal a tetejét és az oldalát. A tetejére is gyümölcsöket szórtam. Egy napot érdemes hűteni. A krém nagyon lágy, óvatosan szeletelhető. Esetleg lehetne még a krémhez adni 1-2 g zselatinport 10 ml vízben feloldva, hogy ne legyen olyan lágy és könnyebben szeletelhető legyen.

 

 

  1. Banános-pudingos karobos piskótával

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g szirupos édesítő (pl.: datolyaszirup, agave szirup, rizsszirup), 1 ek víz, fél ek olvadt kókuszzsír, 18 g Anyasüti puha piskóta lisztkeverék, fél teáskanál sütőpor, 5 g karobpor. Krémhez: 1/3 zacskó Anyasüti vaníliás puding, 1 dl kókusztej, 10 g szirupos édesítő, fél banán.

(Banán 6-7 hónapos kortól bevezethető a hozzátáplálási táblázatok szerint)

(Ennél a tortánál a banán bebarnul, érdemes a tetejére valamilyen díszítés a tálalás előtt. Nálam házi lekvár került a tetejére)

 

Elkészítés: A tojásfehérjét 5 g sziruppal habosra vertem, a tojássárgáját szintén 5 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam fél evőkanál olvasztott kókuszzsírt, 2 evőkanál vizet, 18 g Anyasüti piskóta lisztet, fél teáskanál sütőport, 5 g karobport. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. 180 fokon sütöttem 10 percet. A krémhez a tejhez kevertem az édesítőt, majd kikevertem a pudingporral és alacsony lángon sűrű krémesre főztem. Végül hozzáadtam a villával áttört banánt és a piskótára kentem.

 

 

  1. Cseresznyés-pudingos karobos piskótával

Hozzávalók: 1 tojás, 10 g szirupos édesítő (pl.: datolyaszirup, agave szirup, rizsszirup), 1 ek víz, fél ek olvadt kókuszzsír, 18 g Anyasüti puha piskóta lisztkeverék, fél teáskanál sütőpor, 5 g karobpor. Krémhez: 1/3 zacskó Anyasüti vaníliás puding, 10 g szirupos édesítő, 1 dl cseresznyelé, cseresznye

(Cseresznye 8-9 hónapos kortól bevezethető a hozzátáplálási táblázatok szerint)

 

Elkészítés: A tojásfehérjét 5 g sziruppal habosra vertem, a tojássárgáját szintén 5 g datolyasziruppal kikevertem. Ezután a sárgájához hozzáadtam fél evőkanál olvasztott kókuszzsírt, 2 evőkanál vizet, 18 g Anyasüti piskóta lisztet, fél teáskanál sütőport, 5 g karobport. Mindent összekevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjét. 180 fokon sütöttem 10 percet. A krémhez a cseresznyeléhez kevertem az édesítőt, majd kikevertem a pudingporral és alacsony lángon sűrű krémesre főztem. Végül hozzáadtam az apróra vágott cseresznyét és a piskótára kentem.

 

  1. Pudingos torta kókuszos kekszes alap (tojás nélkül)

Hozzávalók: Hozzávalók: 35 g alma, 15 g kókuszolaj, 15 g Anyasüti keksz liszt, 35 g kókuszliszt. Krémhez: 1/3 zacskó Anyasüti vaníliás puding, 10 g szirupos édesítő, 1 dl kókusztej
Elkészítés: Az almát lereszeltem, a kókuszolajat megolvasztottam, ezután mindent összekevertem és 20 percet pihentettem. Utána kézzel a mini tortaformába nyomkodtam és megsütöttem 180 fokon 15-20 perc alatt. . A krémhez a tejhez kevertem az édesítőt, majd kikevertem a pudingporral és alacsony lángon sűrű krémesre főztem.

(A torta hűtőben tárolandó a puding miatt, de fogyasztás előtt pár perccel érdemes kivenni, hogy a kekszes alap picit puhuljon szobahőmérsékleten. Olyan babáknak ajánlom, akik már ismerkedtek falatos ételekkel és gyakorolták a rágást, hiszen a kekszes alap nem annyira puha mint egy piskóta, de a kekszekhez képest puhának számít)

 

 

(Gesztenyés torta ötlete innen: http://tucsokbogar.blogspot.hu/2013/12/gesztenyes-szelet-paleo.html

Meggyes torta ötlete innen: http://www.konyhamesek.sk/2016/06/kokusztejszines-paleo-gyumolcstorta.html )

Honlap készítés