Ugyanolyan finom és ropogós és ugyanolyan könnyű bánni a nyers tésztával. Így is nagy sikert aratott.
Gluténmentes, tejmentes, cukormentes, gabonamentes, szójamentes, minden adaléktól mentes, hozzáadott rost nélkül készült. Mégis nagyon-nagyon finom és könnyen, gyorsan elkészül.
Így csináltam:
100 g sült sütőtököt elkevertem 30 ml vízzel, 70 g vajjal (vagy gheevel), 120 g Puha babakeksz lisztkeverékkel, ízlés szerint kerülhet bele némi édesítés (nekem ez 20 g eritrit volt). Megfűszereztem őrölt vanília, szegfűszeg, fahéj, gyömbér keverékével. A kész masszát 10 percre fagyasztóba tettem, majd 25 kis golyót készítettem belőle, amit a sütőpapíros tepsin kézzel vagy kekszpecséttel szép vékonyra (kb. 3-4 mm) lapítottam. Így 5-6 cm nagyságú kekszek lettek. 180 fokon, 20 perc alatt sültek finoman ropogósra.
Ha vastagabbra hagyod a kekszet, akkor omlósra sül, így már a legkisebbeknek is megfelelő.

Recept forrása: Anyasüti