Hírlevél

Facebook

Bemutatkozás

Liszi-Fekete Gabriella vagyok, az Anyasüti termékek megálmodója, fejlesztője és gyártója.

Kérdés esetén írj nekem e-mailt: anyasutilisztek@gmail.com

Mi az Anyasüti?

Az Anyasüti Magyarországon az első és egyetlen babáknak és gyermekeknek készült 100% natúr, természetes, adalékmentes, paleo, vegan és gluténmentes termékcsaládja, alternatív alapanyagokból készítve.

Tudj meg többet róla a képre kattintva.

Allergénmentes

Egyszerűen, akár a gyermekeddel együtt is elkészíthető natúr nasik és köztes étkezésre szánt finomságok alapanyagai a bolti késztermékek helyett.

Próbáld ki, ha Neked is fontos a tiszta, adalékmentes hozzátáplálás, egyszerűen elkészíthető alapanyagokból.

gluténmentes               gabonamentes

tejmentes                   édesítésmentes

sómentes                       szójamentes

adalékmentes              színezékmentes

tartósítómentes           ízfokozómentes

maglisztmentes          burgonyamentes

hozzáadott rosttól mentes

térfogatnövelőtől mentes

100% natúr és természetes

Anyasüti vásárlás

TE IS MENTES NASIT ADNÁL GYERMEKEDNEK?

RENDELD HÁZHOZ GYÁRTÓI KEDVEZMÉNYES ÁRON ITT!

 

Sütemény variáció receptek
2017.05.15 20:40

Zserbó

Paleo

Tojásmentes

Édesítésmentes

Tejtermékmentes

Tojásmentes és kakaómentes is (sok szülő aggódik a kakaó koffeines felpörgető hatásától). Az édesítést saját készítésű (cukor és adalékmentes) lekvárral oldottam meg. A tészta édességét pedig a felhasznált édeskés zöldségek adják. Igazán különleges ízvilágot biztosít neki az is, hogy a felhasznált diót pár napig "aktiváltam", majd sütőben szárítgattam ki, így kissé pörköltes íze lett.

Hozzávalók:

  • 175 gramm nagyon-nagyon kevés enyhén sózott vízben pürésített főtt paszternák + édesburgonya vegyesen, (12 dkg volt a zöldség nyersen mérve)
  • 30 gramm cassava gari,
  • 150 gramm meleg víz,
  • 60 gramm kókuszolaj,
  • 100 gramm Anyasüti sütemény variáció lisztkeverék,
  • 10 gramm zselatin,
  • 10 gramm citromlé,
  • 40 gramm langyos víz.
  • a nyújtáshoz-formázáshoz tápióka keményítő és bambuszrostliszt vegyesen néhány dkg (ez nálam előre bekevert dolog fele-fele arányban tartom kisdobozban).

Töltelék:

  • kicsi üveg házi sárgabarack lekvár (pektinnel készítem nincs hozzáadva azon kívül semmi se, se fruktóz se cukoralkohol),
  • 80 gramm bio őrölt dió (én előre beáztatom kb. két napra - cserélgetem a vizet - és kiszárítom nyitott sütőajtónál alacsony hőmérsékleten ami kb. 70 Celsius fok).

"csokimáz"

  • 15 gramm kakaóvaj,
  • 15 gramm édes karobpor,
  • 20 gramm kókuszolaj.

Elkészítés:

 

A zöldségeket megfőzzük, még melegen pürésítjük + 150 gramm meleg vízzel és 30 gramm cassava garival valamint a 60 gramm kókuszolajjal. Ragacsos sűrű masszát kapunk. A 40 gramm langyos vízbe beleoldjuk a kimért zselatint hozzáadjuk a citromlét és magasfalú edényben / pohárban botmixer segítségével felhabosítjuk, mintha tojásfehérjét vernénk habossá. A sütemény variáció liszthez adjuk előbb a zöldséges masszát, amivel alaposan összekeverjük, majd óvatosan a "zselatintojás" masszát is. Az így elkészült tésztát hideg helyre tesszük pár órára pihenni.

Az idő leteltével szilikonos nyújtólapon a masszát három egyforma méretű gombóckává formázzuk, ehhez szükségünk lesz kevéske bambuszrostliszt + tápióka keményítős keveréklisztre (csak egy-két dekagramm).

Az alsó gombóckát kézzel vagy kanál hátlapjával egy 16×22 cm-es tapadásmentes tepsibe (ennek hiányában szilikonos vagy egyéb más tapadásmentes sütőpapírral bélelt) formába igazgatjuk. Erre jön a sárgabarack lekváros kenegetés + a dió fele. A középső gombóckából (próbálgattuk de nemigazán nyújthatós egybenmaradós a tészta) pedig kisebb elnyújtott darabkákat teszünk a lekváros diós rétegre majd kanállal igazgatjuk rá. Erre jön a következő réteg lekvár + dió, majd a harmadik tésztagombócka kisebb darabonként elnyújtva + türelmesen ráigazítva. Nekem a kisfiam sokat segített, tehát sok szülői türelem mégsem kellett :-).

A legfelső tésztát villával megszúrkáljuk hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel.

Kb. 180-190 Celsius fokos sütőben sütjük nagyjából 40 percig. A sütési idő sütőnként eltérő lehet, érdemes ezért figyelgetni, és az illata alapján is következtethetünk az elkészültség fokáról.

Rácson hűtjük teljesen ki.

A "csokimázhoz" a hozzávalókat gőz felett olvasztgatjuk fel, majd kanállal a süti tetejére kenegetjük. Hideg helyre tegyük, másnap érdemes felvágni. Ha a kést meleg vízzel átöblítjük majd szárazra töröljük, akkor szépen lehet szeletelni és nem fog megtörni a csokiréteg sem.



Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu

Honlap készítés